Andrews Commons

Andrews Commons

0.00
Add To Cart

Brown University - Providence, Rhode Island

static1.squarespace.jpg
commons-3-B.jpg

Andrews Commons is the new communal heart of Brown’s Pembroke Campus, and provides a central place for undergraduate students to eat, socialize and study.  It is the second of Schwartz/Silver’s student life projects at Brown University, following the opening of the Stephen Robert Campus Center.  The Commons includes a new food servery, large central commons space, meeting rooms, a seminar room, a 24-hour study center, and outdoor dining spaces. The main level has seating for 200 at various dining tables and lounge areas and glass-walled meeting rooms offer small group study and social spaces. The upper level includes a 24-hour study center facing an outdoor terrace with seating around a large gas “fire-pit.”

 

Recognition

Merit Award, AIA Rhode Island

Chancellor-Green-Studying-REV.jpg
servery-1-lighter.jpg
Int-CafeBar copy.JPG
red-chairs-1_Cool.jpg

Collaborators

Structural Engineer: Roome & Guarracino, LLC
Plumbing, Mechanical, Electrical Engineer: Cosentini Associates
Construction Manager: Shawmut Design and Construction
Code Consultant:  Jensen Hughes, Inc
Food Service: Ricca Newmark Design.
Photographer 1: © Schwartz/Silver Architects
Photographer 2: © Shawmut Design and Construction